Een bedrijf starten of al gestart?
Maak er een succes van en volg de cursus Basiskennis Ondernemerschap

Ondernemen leer je door het te doen. Maar om succes te krijgen, bereid je je voor op dit ‘doen’.

Het is eenvoudiger dan ooit om te starten met je eigen zaak. Na inschrijving bij de Kamer van Koophandel ben je al ondernemer. Maar een goede praktijkopleiding blijft onmisbaar voor startende ondernemers.

Droom jij van een eigen bedrijf? Met onze praktische ondernemerschapscursus maak je een goede start.

Jaarlijks starten meer dan 130.000 mensen in Nederland een eigen bedrijf. De helft van alle startende ondernemers stopt echter binnen vijf jaar. Sommigen blijven achter met schulden. Het is bijna nooit de passie voor het zelfstandig ondernemerschap of de kennis van het vak die ze de das om heeft gedaan. Vaker ligt het aan gebrekkige financieel-administratieve kennis. Deze kennis stelt je in staat om je onderneming goed te kunnen sturen, risico’s juist in te schatten en vervelende verrassingen te voorkomen.

Wil jij succesvol je eigen bedrijf starten? Volg dan de cursus Basiskennis Ondernemerschap. In SmartTrack’s praktijkgerichte cursus komt alle essentiële informatie aan bod die nodig is om een bedrijf te starten en met succes te leiden.

Om succesvol ondernemer te zijn moet je immers niet alleen kennis hebben van je dienst of product, maar ook nieuwe klanten werven en je administratie bijhouden, aangiftes bij de belastingdienst (laten) doen en zorgen dat je facturen betaald worden. Daarnaast moet je als ondernemer voortdurend keuzes maken, bijvoorbeeld in het investeren in apparatuur, het aannemen van personeel of het verhogen of verlagen van je uurtarief of productprijs

Met SmartTrack’s praktijkopleiding Basiskennis Ondernemerschap beschik je over de juiste basis om voor jezelf te beginnen. De cursus biedt een stevige basis voor het opzetten van een eigen onderneming en leidt op voor een landelijk erkend diploma. Startende zelfstandig ondernemers  leren in onze cursus ook een goed onderbouwd ondernemingsplan te schrijven en een zorgvuldige administratie te voeren.

De cursus bestaat uit een door vakdocenten ontwikkeld leerboek en een digitale leeromgeving. De opleiding is op de praktijk gericht: theorie wordt afgewisseld met een grote hoeveelheid opdrachten en  oefenmateriaal. Bij het beantwoorden van vragen, krijg je daarnaast te zien waarom antwoorden goed of fout zijn.

De leerstof kun je helemaal zelfstandig en in eigen tempo bestuderen. Ideaal voor drukke, startende ondernemers. De gemiddelde cursusduur bedraagt 5 maanden.

SmartTrack’s Basiskennis Ondernemerschap is er voor startende ondernemers die:

  • Op zoek zijn naar een praktijkgerichte cursus die alle basisvragen beantwoordt
  • In korte tijd veel willen leren
  • Veel praktijkvoorbeelden en oefenopdrachten willen bij de studiestof
  • Inzicht willen hebben in waarom vragen goed of fout beantwoord zijn
  • Houden van flexibiliteit en zelf het eigen studietempo willen bepalen en de mate van begeleiding
  • Succesvol willen ondernemen en op zoek zijn naar de benodigde kennis en bagage om de wereld met hun ondernemersgeest te veroveren!
De gemiddelde cursusduur is 5 maanden. Basiskennis Ondernemerschap is een praktijkgerichte basiscursus en is er niet voor Ondernemers die al langer dan 2 jaar succesvol ondernemen. Voor hen is de cursus Ondernemerschap interessanter (leermethode in ontwikkeling).
 
 

"De online leeromgeving van SmartTrack werkt uiterst intuïtief en helpt je om zelfstandig door de leerstof te lopen."

- Manfred Schipper, Regius College Schagen

"In de leeromgeving krijg je niet alleen te zien welke vragen onjuist zijn beantwoord, maar ook waarom het gegeven antwoord niet goed is. Na het lezen van de toelichting volgt in de meeste gevallen de ‘Aha’."

- Paul Faessen, Revius Lyceum Doorn