Ondernemen? Daar zijn wij toch te dom voor? Wij doen maar MBO!

Ondernemerschap? Een diploma?

Dat is toch niet voor ons? Wij zitten op het MBO!

Dit was de spontane reactie van twee MBO scholieren toen ik ze vroeg of ze misschien ons digitale leerplatform Basiskennis Ondernemerschap eens wilde testen. Het bleek het begin te zijn van een interessant gesprek.

De mededeling dat er voor hen een leermethode ontwikkeld is die opleidt tot een erkend Diploma waarmee ze anderen, investeerders of de bank, kunnen laten zien dat ze niet alleen het eigen vak beheersen, maar ook beschikken over de basiskennis om een succesvol ondernemer te worden, oogstte argwaan.

En toch is het waar. Onze leermethode is er voor de denkers, dromers en doeners die overwegen voor zichzelf te beginnen. De methode sluit aan bij het landelijk erkende examenprogramma van de Associatie voor Examinering, een van de grootste  onafhankelijke exameninstituten in Nederland.

Tot de leerstof behoren onderwerpen als:

  • Hoe start ik een onderneming?
  • Wat moet er op een factuur staan?
  • Welke belastingaangiftes moet ik doen?
  • Wat doe ik als klanten niet betalen?
  • Hoe  bepaal ik de prijs van mijn product?
  • Hoe beoordeel ik een mogelijke investering?

Ondernemen leer je natuurlijk door te doen. De praktijk is de beste leermeester. Tegelijkertijd merken we dat veel MBO docenten op zoek zijn naar een eenduidig, makkelijk te implementeren theoretisch leerkader om ondernemerschap te stimuleren bij praktisch georiënteerde leerlingen.

Ben jij zo’n docent?

Neem dan gerust contact met ons op.

En ja, ons leerplatform is ook getest door MBO leerlingen. Hun feedback was zeer waardevol en werd verwerkt in eerdere Bèta-versies.