Voor ondernemende scholieren
& door betrokken vakdocenten

"Is het hebben van een eigen zaak iets voor jou?" Ben jij een docent die het, net als veel scholieren, jammer vindt dat Ondernemerschap nauwelijks op school aan bod komt? Wil jij je leerlingen uitdagen om eens na te denken of Ondernemerschap iets is dat ze past? Dan is dit je kans om op een eenvoudige en stimulerende wijze jouw leerlingen kennis te laten maken met wat er komt kijken bij het hebben van een eigen zaak.

In de cursus Basiskennis Ondernemerschap komt alle essentiële kennis aan bod die nodig is om een bedrijf te starten en met succes te leiden. Onderwerpen als Marketing, Organisatie en Financiën worden behandeld. Ook de investerings- en financieringsbegroting en verschillende rechtsvormen komen aan bod.

Voor docenten die onze methode basiskennisondernemerschap in groeps- of klassenverband gebruiken, kunnen wij de leeromgeving kosteloos op maat maken.

Waardevol is dat de cursus scholieren een ondernemende houding bijbrengt en het jongeren stimuleert ideeën om te zetten in daden en kansen leert herkennen. De cursus is daarnaast ook realistisch over ondernemerschap. Veel jongeren ambiëren een eigen zaak. De vrijheid om zelf je dag in te delen, winst te maken en nieuwe dingen te proberen.

Maar om succesvol ondernemer te zijn, moet je ook nieuwe klanten werven en je administratie bijhouden, aangiftes bij de belastingdienst (laten) doen en zorgen dat je facturen betaald worden. Je krijgt te maken met keuzes om te investeren in apparatuur, personeel aan te nemen, je uurtarief of productprijs te verhogen of verlagen.

SmartTrack’s leermethode Basiskennis Ondernemerschap beantwoordt alle basisvragen van een beginnend ondernemer. De leermethode bestaat uit een boek en een interactieve en toegankelijke online leeromgeving en werd ontwikkeld door vakdocenten.

De digitale leeromgeving biedt naast theorie, een grote hoeveelheid opdrachten en  oefenmateriaal. Leerlingen krijgen te zien waarom antwoorden goed of fout zijn. Ook kunnen ze niet willekeurig ‘doorklikken’ als opdrachten niet goed gemaakt zijn.

Door gebruik te maken van een volgsysteem, een grote hoeveelheid oefenmateriaal en heldere uitleg bij de opdrachten en antwoorden kunnen scholieren grotendeels zelfstandig werken. Ideaal voor scholen die werken met Plusklassen of Huiswerkuren en waar het leren van ondernemende vaardigheden wordt gestimuleerd. De leerstof leent zich ook uitstekend voor het profielwerkstuk.

SmartTrack’s interactieve leermethode bereidt daarnaast scholieren stapsgewijs voor op het diploma van de Associatie voor Examinering. Dit diploma is landelijk erkend en is een mooie aanvulling op het CV van scholieren. Door op te leiden voor een extern examen, worden leerlingen gestimuleerd de stof te bestuderen en krijgen ze daarnaast al eens de kans om examenervaring op te doen.

Kortom, SmartTrack’s Basiskennis Ondernemerschap is er voor:

 • Docenten die het belangrijk vinden dat hun leerlingen eens hebben nagedacht of het hebben van een eigen zaak iets is dat bij hen past;
 • Docenten die hun leerlingen op een uitdagende en stimulerende manier met Ondernemerschap willen laten kennis maken;
 • Docenten die hun leerlingen leerplezier willen geven in het bestuderen van deels verplichte leerstof;
 • Docenten die op een praktische en efficiënte wijze Ondernemersvaardigheden en  kennis van Ondernemerschap in het curriculum willen opnemen;
 • Docenten die hun leerlingen stapsgewijs willen voorbereiden op een landelijk erkend diploma en al eens willen laten kennismaken met het doen van een extern af te nemen examen.
Ben je docent en ontvang je graag vrijblijvend een gratis proefexemplaar van het boek en toegang tot de digitale leeromgeving om nader kennis te maken met SmartTrack’s leermethode? Neem dan contact met ons op.

  “De online leeromgeving van SmartTrack werkt uiterst intuïtief en helpt leerlingen om zelfstandig door de leerstof te lopen. Als docent kan ik mijn aandacht nu richten op de leerlingen die bepaalde stof nog niet beheersen. Dit verhoogt niet alleen het leerplezier van mijn leerlingen, maar verbetert ook de kwaliteit van mijn lessen.”

  - Manfred Schipper, Regius College Schagen

  "Leerlingen krijgen in de leeromgeving niet alleen te zien welke vragen ze onjuist hebben beantwoord, maar ook waarom het gegeven antwoord niet goed is. Na het lezen van de toelichting volgt in de meeste gevallen de ‘Aha’ en kunnen ze verder. Mocht ik wel nodig zijn, dan spring ik bij. Als docent helpt de leermethode van SmartTrack mijn tijd en die van mijn leerlingen zo efficiënt mogelijk te benutten.”

  - Paul Faessen, Revius Lyceum Doorn

  "Het boek is prettig geschreven. Moeilijke zaken, zoals omzetbelasting, worden helder uitgelegd. Het is een leuke methode. Goed te gebruiken als keuzevak en zeer geschikt voor studenten die een opleiding volgen voor de praktische beroepen.”

  - Yvonne T., docente economie in het VMBO en MBO